Bara några månader kvar

Instamontor ROT Bygg montering Attefallashus

Tack vare ROT-avdraget kan du dra av 50 procent av arbetskostnaden på renoveringar, monteringar och andra arbeten som sker på och runt huset. Men om några månader kommer det att förändras.

Ny subventionsgrad
Från och med nyår kommer ROT-avdraget justeras. Tidigare har du fått 50 procent i skattereduktion, men 2016 kommer det att ändras till 30 procent. Avdragstaket kommer fortsätta ligga på 50 000 kr, men du kommer att behöva ha ROT-arbeten för 166 667 kr för att kunna utnyttja det maximalt – till skillnad från nu när du utnyttjar det maximalt vid 100 000 kr.

Ta chansen nu
Så för dig som vill passa på att dra nytta av den rådande skattenyckeln är det hög tid att höra av sig och boka in arbetet. Det är så lätt hänt att man skjuter upp sådant för att annat kommer i vägen. Men nu, mer än någonsin, borde ni ta tillfället i akt och se till att den där renoveringen, panelbytet eller monteringen blir av.

Några räkneexempel
Säg att du skulle anlita en hantverkare från Instamontör för att byta ut ett tak och arbetskostnaden skulle bli 93 330 så skulle du idag kunna dra av 46 665 kr, men efter årsskiftet kommer du bara att kunna dra av 27 999 kr av arbetskostnaden. Om kostnaden för att exempelvis byta ut fönster skulle landa på 20 640 kan du just nu dra av 10 320 – men 2016 skulle det bli 6192 kr.

Vilka projekt skulle du vilja bli klar med innan året är slut? Hör av dig så kan vi se till att de blir klara innan 2015 är slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>